Färnebo folkhögskola söker en engagerad kommunikatör

Är du en kreativ och driven kommunikatör som brinner för folkbildning, engagemang och rättighetsfrågor? Nu har du möjligheten att bli en del av Färnebo folkhögskola – skolan som tror på människors engagemang. Vi söker en självgående och engagerad kommunikatör som kommer att arbeta både praktiskt och strategiskt.
Uppdaterad: 20 juni 2022

Om tjänsten

Ort: Flexibel, men med möjlighet till regelbundna resor till skolans två filialer i Österfärnebo och Gävle.

I tjänsten ingår att arbeta både praktiskt och strategiskt med att synliggöra skolans verksamhet, rekrytera deltagare till våra olika kurser samt lyfta våra profilfrågor feminism, antirasism, klimaträttvisa och global rättvisa. Du ansvarar för skolans webbsida, för sociala medier och för annonsering och marknadsföring av våra kurser. Det innebär bl. a att du tar fram text, bild och annat innehåll riktat mot olika målgrupper och plattformar.

Vi ser gärna att du deltar aktivt i planering och uppföljning av skolans kursverksamhet och att du ibland är drivande i att planera och genomföra olika utåtriktade evenemang, som webbinarier, konferenser eller deltagande vid mässor.

En del i arbetet är också att stötta anställda och ledning i deras kommunikationsarbete. Du som kommunikatör behöver vara flexibel och beredd på att hugga i lite där det behövs. Du behöver dock inte alltid ha svaren på alla frågor, men att vara nyfiken på att lära nytt är en förutsättning för tjänsten.

Vi söker dig

• Har några års erfarenhet av att arbeta som kommunikatör och/eller relevant utbildning
  • Säker skribent och stilist.
  • Är en van och säker användare av sociala medier.
  • Erfarenhet av att arbeta med WordPress (eller annat CMS), Adobe Creative Suite, Mailchimp (eller annat e-postverktyg).
  • Behärskar enklare formgivning, fotografering och bildhantering.
  • Har kunskap om skolans profilfrågor: global rättvisa, feminism, antirasism och klimaträttvisa och intresse för intersektionella perspektiv.
  • Har erfarenhet från folkrörelse och civilsamhälle.

Vi söker en kommunikatör som längtar efter att jobba på en folkhögskola som främjar engagemang, global rättvisa och social förändring. Du vill delta i arbetet för att vara en lyssnande, dynamisk och modig skola. En skola där mångfalden lyfts fram och där alla är inkluderade oavsett bakgrund, erfarenheter och kunskaper.

Som person är du nytänkande och kreativ och backar inte inför en utmaning. Du är driven och tar gärna egna initiativ, men har samtidigt en mycket god samarbetsförmåga och förmågan att lyssna in. Du är van vid att växla mellan att arbeta strukturerat och kreativt och tar gärna en projektledarroll, ex. då du agerar beställare av olika tjänster eller anordnar ett seminarium.

Eftersom skolan i dagsläget har verksamhet på olika platser behöver du också ha möjlighet till resor, ibland på obekväma tider, samt distansarbete. Det är en fördel om du utgår från en ort i närområdet om du inte råkar bo just där vi har våra kontor. Att arbeta på Färnebo innebär en stor dos frihet, samtidigt ställer det också krav på att du kan leda dig själv mot uppställda mål.

Självklart står du bakom Färnebo folkhögskolas vision och värderingar.
Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande är

• Pedagogisk erfarenhet.
  • Kunskap och erfarenheter från folkbildningsarbete.

Anställningsform

Tillsvidare.
Sysselsättningsgrad 75-100 procent, enligt överenskommelse.
6 månaders provanställning tillämpas.

Lön

Lokalt löneavtal och meritvärderingssystem tillämpas.

Snarast möjligt, dock tidigast 15 augusti.

Ansökan

Mejla personligt brev och CV till info@farnebo.se, märk mejlet med ”Ansökan kommunikatör”.

Sista ansökningsdag är den 31 juli.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Anna-Karin Raphasha Björnberg, rektor.
anna-karin.bjornberg@farnebo.se
Telefon: 070 205 33 52

Facklig kontaktperson:
Jonathan Korsár, arbetsplatsombud.
jonathan.korsar@farnebo.se
Telefon: 076 072 98 58

I denna rekrytering har Färnebo folkhögskola redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför samtal från annonsförmedlare eller försäljare.