Ekonomi- och fastighetschef, Sundsgårdens folkhögskola

Sundsgårdens folkhögskola utanför Helsingborg söker en ny ekonomi- och fastighetschef. Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Önskat tillträde är april/maj 2023. Ansök snarast.
Uppdaterad: 6 mars 2023

Om folkhögskolan

Sundsgårdens folkhögskola grundades 1938 som och ligger naturskönt med hänförande utsikt över Öresund. Vi är en av Sveriges större folkhögskolor med över 300 kursdeltagare, varav ett 70-tal bor på skolans internat. Sedan drygt 40 år driver vi även en Hotell- & Konferens-anläggning, med ett tiotal konferenslokaler och 90 hotellrum. Totalt omfattar anläggningen 12 000 kvm fastigheter. Vi arbetar aktivt med vårt ansvar för en hållbar värld såväl ekonomiskt som socialt och miljömässigt.

Om tjänsten

Vår nuvarande chef slutar till sommaren och vi söker därför en ny som tillsammans med ledning och medarbetare vill fortsätta den positiva och spännande utvecklingsfas som Sundsgården befinner sig i. Är du intresserad av att arbeta i ett brett uppdrag fullt av möjligheter, på en dynamisk arbetsplats som rymmer såväl vuxenutbildning och internatboende som en välrenommerad hotell- och konferensanläggning? Då kan du vara rätt person hos oss!

Skolan leds av rektor & VD och du rapporterar till denna. Du ingår i ledningsgruppen som totalt består av fyra chefer. I rollen ingår att driva dina ansvarsområden, och att brett stödja verksamhetens ledning inom dessa.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Du har huvudsakligen tre ansvarsområden: ekonomi-, fastighets- och IT-ansvar. Ekonomiansvaret innefattar arbete med budget och prognoser, redovisning, bokslut, uppföljning, kapitalförvaltning och försäkringar. Du är ansvarig för den ekonomiska redovisningen och för redovisningar till myndigheter och bidragsgivande instanser.

Du är också övergripande ansvarig för löneadministrationen. Du är föredragande av ekonomin vid styrelsemöten. I fastighetsansvaret ingår både förvaltning, underhåll och utveckling av fastigheter och lokaler, avtalsbevakning, och ansvar för projektering och upphandling vid renoveringar. Sundsgården har en IT-avdelning som servar både den pedagogiska verksamheten och Hotell & konferens, och du har samordningsansvar för denna.

Du ansvarar också för utveckling av de administrativa systemen. I rollen ingår också att driva det systematiska arbetsmiljöarbetet, och att leda facklig samverkan och fackliga förhandlingar. Du har personal- och arbetsledningsansvar för medarbetare inom ekonomisk administration, vaktmästeri och IT-enhet, totalt ca 7 personer.

Du är en del av det strategiska arbetet med att säkra Sundsgårdens framtid i förhållande till politiska förändringar och omvärldens utmaningar. Du får tillsammans med ledningsgruppen vara med i ett stimulerande utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• En för anställningen relevant akademisk utbildning inom ekonomi.

• Tidigare erfarenhet av arbetsledning och verksamhetsstyrning, samt ekonomiansvar på ledningsnivå, helst flerårig. Ledarskapsutbildning är meriterande.

• Erfarenhet av fastighetsförvaltning. Meriterande är erfarenhet av underhålls- och renoveringsarbete samt projektering.

• God digital kompetens och intresse för att driva fortsatt digital utveckling.

• Erfarenhet av att arbeta på folkhögskola eller inom folkbildning är meriterande, alternativt motsvarande erfarenhet från politiskt styrd organisation.

Som person är du strukturerad och har en god förmåga att planera, prioritera samt organisera processer inom uppdraget. Du driver dina områden och projekt samt är uthållig. Vi ser också att du är utvecklingsinriktad och lösningsorienterad. Du kan omfatta och analysera helheten i verksamheten, samtidigt som du är noggrann i det lilla, och du kan samarbeta på ett förtroendefullt sätt såväl internt som externt.

Som ledare har du förmågan att motivera och skapa delaktighet inom din personalgrupp så att dina medarbetare ges förutsättningar att bidra till att både folkhögskolan och konferensanläggningen fortsätter att vara en kostnadseffektiv och välskött organisation.

För oss är det viktigt att du förstår folkbildningens syfte och värdegrund, och att du delar den kristna värdegrund som Sundsgården vilar på, och som tydligt beskrivs på vår hemsida.

Omfattning

Tillsvidaretjänst med en omfattning på 100%. Provanställning 6 mån.

Tillträde

Tillträde i april/maj 2023 eller snarast därefter.

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Skicka din ansökan till: jobb@sundsgarden.se

Märk ansökan: Ekonomi- och fastighetschef

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta: Anneli Appelskog, Rektor, 042–193805, anneli.appelskog@sundsgarden.se

Anna Cronberg, Bitr. rektor & HR-ansvarig, 042–193859, anna.cronberg@sundsgarden.se

Mer information på www.sundsgarden.se