Bollnäs folkhögskola söker lärare i samhällskunskap och religion

Bollnäs folkhögskola söker lärare i samhällskunskap och religion. Att undervisa på Allmän kurs ställer höga krav på flexibilitet och kunnande då vi har undervisning på såväl gymnasienivå som grundläggande nivå. Ansök senast den 23 maj.
Uppdaterad: 7 maj 2021

Arbetsuppgifter

Att undervisa på Allmän kurs ställer höga krav på flexibilitet och kunnande då vi har undervisning på såväl gymnasienivå som grundläggande nivå. Hos våra kursdeltagare finns en stor variation av ålder, bakgrund, studiemål och intressen.

Du ingår i ett arbetslag med pedagoger samt skolans kurator. Arbetslaget arbetar självständigt med planering och genomförande undervisningen och andra arbetsuppgifter. Du bidrar med kunskaper, idéer och erfarenheter i det gemensamma arbetet på Allmän kurs.

Förutom behörighetsgivande ämnen lägger vi stor vikt på att erbjuda våra kursdeltagare kreativa och bildande aktiviteter såsom skapande och hantverk, film och kultur, motion och rörelse, yoga med mera.

Du undervisar i samhällskunskap (gymnasienivå och grundläggande nivå) och religionskunskap (gymnasienivå) samt vid behov andra ämnen. I arbetsuppgifterna ingår också att undervisa i icke-behörighetsgivande ämnen och där finns utrymme till eget inflytande över framtagande och genomförande. Mentorskap ingår som en del av tjänsten.

Kvalifikationer

Du har en relevant pedagogisk examen, gärna folkhögskollärarexamen, samt har arbetslivserfarenhet inom utbildningsväsendet. Du har mycket goda ämneskunskaper.

Arbetet förutsätter att du som person är kreativ och lösningsfokuserad. Du arbetar lika bra enskilt som tillsammans med arbetslaget. Du ser människan och hennes möjligheter men har också förståelse för svårigheter.

Du är en erfaren användare av Teams eller annan digital plattform.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-08-02

Ansök senast: 2021-05-23. Referensnummer: RS 2021/1074

Välkommen att söka genom att: Göra en digital ansökan via denna länk >

Om arbetsplatsen

Bollnäs folkhögskola är vackert belägen vid Ljusnans strand med naturen nära inpå och stadskärnan inom bekvämt promenadavstånd. Utbildningar som bedrivs är till exempel Allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå som ger behörighet för fortsatta studier på högskola, musiklinje, skrivarlinje samt olika utbildningar som riktar sig till utrikes födda.

Bollnäs folkhögskola bedriver även konferensverksamhet. På skolan finns en restaurang samt internatboende och konferensboende. Till verksamheten hör en filial i Söderhamn, en konstutbildning i Gävle samt en trädgårdsutbildning i Ockelbo. På Bollnäs folkhögskola finns ett fyrtiotal medarbetare och ca 300 kursdeltagare studerar hos oss.

Den svenska folkhögskolan är en unik utbildningsform som riktar sig till vuxna och kombinerar begreppen utbildning och bildning. En viktig del av Bollnäs folkhögskolas verksamhet är de gemensamma aktiviteter som förekommer under ett läsår som till exempel kulturarrangemang och temadagar.

Skolan är miljöcertifierad enligt ISO 14001 och sedan 2018 även HBTQ-certifierad.

Karin Larsson, Bitr rektor
karin.m.larsson@regiongavleborg.se

Anders Gustafsson, Kursansvarig

anders.gustafsson@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Helena Ingvarsson, Lärarnas Riksförbund
helena.ingvarsson@regiongavleborg.se

Anders Gustafsson, Lärarförbundet

anders.gustafsson@regiongavleborg.se

Övrigt

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region. Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!