Biträdande rektor till Angered folkhögskola

Angered folkhögskola söker en biträdande rektor som är driven och engagerad och som vill vara med och utveckla en verksamhet med hög kvalitet. Eftersom vi är en skola med samhällsprofil så söker vi dig med stort samhällsintresse. Ansök senast den 1 november.
Uppdaterad: 6 oktober 2021

Angered folkhögskola söker biträdande rektor. Vi är en folkhögskola med samhällsprofil med ca 400 studerande och 45 personal. Skolan har kurser på fyra olika platser i Angered. Huvudskolan finns på Hammarkulletorget.

Utöver allmänna behörighetsgivande folkhögskolekurser på gymnasie- och grundskolenivå bedrivs också sfi, svenska från dag ett för asylsökande samt högskoleförberedande musikutbildning, konstkurs, skrivarkurs och teaterkurs, flera av dessa i samarbete med Göteborgs universitet.

Folkhögskolan drivs av en ideell förening och verksamheten genomsyras av arbetarrörelsens värderingar, ett stort samhällsengagemang och verkar för demokrati, solidaritet, jämlikhet och rättvisa. Skolan bedriver ett utåtriktat arbete och samverkar med många lokala och regionala aktörer.

Arbetsuppgifter

Rektor leder i samråd med biträdande rektor arbetet på skolan. I biträdande rektors arbetsuppgifter ingår att tillsammans med rektor leda och samordna den pedagogiska verksamheten, kvalitets- och utvecklingsarbetet, kompetensutvecklingen, administrationen, ekonomi- och budgetarbetet samt skolhälsoarbetet. Som biträdande rektor delar du personalansvar med rektor.

Kvalifikationer

Vi ser att du har högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta med ledning och lärande. Rektorsutbildning är meriterande liksom en pedagogisk examen. Du har erfarenhet av personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du har erfarenhet av att leda självstyrande arbetslag som självständigt planerar och organiserar arbetet. Du har erfarenhet av folkhögskola eller folkbildning och har förståelse för folkbildningens idé och värdegrund. Det är en fördel om du har kunskap om flerspråkighet och ämnesintegrerad undervisning.

Som person är du en trygg, tydlig och kommunikativ ledare med självinsikt och hög initiativförmåga. Du har mod att agera efter din egen övertygelse och arbetar bra tillsammans med andra. Du har god förmåga att se helheten i en verksamhet. Du är duktig på att strukturera ditt arbete, prioritera arbetsuppgifter och göra korrekta avvägningar. Du har förmågan att inte fastna i detaljer och har ett positivt förhållningssätt. Som person är du stabil och självgående. Du är välformulerad och talar engagerat i såväl små som stora grupper.

Du är lyhörd och leder genom att motivera och förse andra med befogenheter för att nå gemensamma mål. Du skapar engagemang, delaktighet och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund och kultur påverkar hur vi fungerar tillsammans. För att lyckas i rollen behöver du ha en god förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer bland dina medarbetare.

Provanställning 100% med tillträde i februari 2022.

Vi arbetar löpande med intervjuer och urval.

I din ansökan vill vi att du bifogar CV och personligt brev.

Vi vill att du beskriver dig själv som person och som ledare, samt berättar om dina erfarenheter av verksamhetsutveckling. Beskriv din egen relation till skolans värdegrund och dela gärna med dig av dina tankar kring folkbildning och folkhögskolans roll i samhället. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, pedagogiskt ledarskap och dina ledaregenskaper.

Sista dag för ansökan 1 november 2021.

Välkommen med din ansökan!

Kina Thorsell, rektor
kina.thorsell@angeredfhsk.se