Bäckedals folkhögskola söker lärare till allmän kurs

Bäckedals folkhögskola i Sveg söker lärare till allmän kurs inom historia, religionskunskap, engelska och matematik på gymnasienivå. Ansök senast den 12 december.
Uppdaterad: 22 november 2022

Arbetsuppgifter

Ämnen som Bäckedals folkhögskola söker lärare till är historia, religionskunskap, engelska och matematik på gymnasienivå. Tjänsten som lärare innebär planering, undervisning, handledning och genomförande av ämneskurser. Du ska tillsammans med deltagarna utforma kursplan, samt anpassa studierna utifrån deltagarnas behov och förutsättningar.

Därutöver ansvarar du för att tillsammans med kollegor delta i utveckling av kursverksamheten på skolan. En viktig del i uppdraget är också underlag till antagningsprocess och omdöme tillsammans med andra lärare. I arbetet ingår även att delta i arbetslagsutveckling och annan folkhögskoleverksamhet som bedrivs på skolan.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att arbeta som lärare. Folkhögskolelärarutbildning eller lärarutbildning är önskvärt. Du har formell kunskap och kompetens inom ett eller flera av de ämnen vi söker lärare till (historia, religionskunskap, engelska och matematik).

Kompetens inom andra ämnen är meriterande. Det är viktigt att du är bärare av en helhetssyn på människors utveckling och lärande före en strikt resultatorienterad kunskapssyn. Du är kreativ och kan leda grupper, är trygg och flexibel i din yrkesutövning samt kan bemöta människor på ett ödmjukt sätt.

  • Du har erfarenhet av att arbeta som lärare, folkhögskolelärarexamen eller lärarutbildning är meriterande.
  • Du har erfarenhet från folkhögskola/folkbildning.
  • Du har förmåga att planera och driva utvecklingsarbete.
  • Du har ett samarbetsinriktat arbetssätt.
  • Du har kunskap om olika inlärningssvårigheter.
  • Du kan hantera IT i kommunikation och i undervisning.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och social kompetens samt att ha erfarenhet av vuxnas lärande. Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid/deltid
75-100% beroende på kvalifikationer.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-12

Referensnummer: Persr/940/2022 

Välkommen att göra en digital ansökan, klicka här (nytt fönster) >

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson 
Magnus Arreflod, rektor
magnus.arreflod@backedal.se
0762-001193

Facklig företrädare
Inga Björk, Lärarförbundet
inga.bjork@backedal.se
0680-16682

Om arbetsplatsen

I Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Bäckedals folkhögskola ligger vackert beläget i Sveg. Skolan som har internat och restaurang kännetecknas av en stor gemenskap och kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö. Bäckedals folkhögskola bedriver flera unika profilkurser i hantverk och hållbarhet men har också kurser i allmänna ämnen.

Region Jämtland Härjedalen är huvudman för Bäckedals folkhögskola. Genom folkbildning och utbildning ger folkhögskolan förberedelse för resten av livet och är en skolform för vuxna som vill ha formell kompetens, utveckla sina skapande sidor eller fördjupa sina kunskaper inom olika specialområden. Samtidigt är folkhögskolan en arena för utvecklad förståelse för demokratins och kulturens betydelse för samhällsutveckling. Många säger att deras år på folkhögskola var deras bästa år i livet!

Övrigt

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Vi kommer att hantera ansökningarna och genomföra intervjuer löpande.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Läs mer om förvaltningsområde Regional utveckling https://www.regionjh.se/regionalutveckling

Läs mer: Utbildningsformen folkhögskola Om folkhögskolan - Folkbildningsrådet https://www.folkbildningsradet.se/om-folkhogskolan