Bäckedals folkhögskola söker hantverkslärare med inriktning smide, 100%

Bäckedals folkhögskola söker en engagerad hantverkslärare med erfarenhet och kunnande inom traditionellt järnsmide. Ansök senast den 24 oktober.
Uppdaterad: 6 oktober 2021

Arbetsplatsbeskrivning

I Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Region Jämtland Härjedalens vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i.

Bäckedals folkhögskola ligger vackert beläget i Sveg och har Region Jämtland Härjedalen som huvudman. Skolan som har internat och restaurang kännetecknas av en stor gemenskap och kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö. Bäckedals folkhögskola bedriver flera unika profilkurser i hantverk och hållbarhet men har också kurser i allmänna ämnen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som lärare innebär planering och genomförande av undervisning på skolans hantverkskurser, främst i smide. I tjänsten ingår även inköp av material, skötsel av smedja/verksamhetslokal och utrustning. Därutöver ansvarar du för att tillsammans med kollegor delta i utveckling av kursverksamheten på skolan. Det är viktigt att skolans deltagare ges inflytande i utformning av undervisningen och att studierna anpassas utifrån deltagarnas behov och förutsättningar.

Du kommer samarbeta med andra hantverkslärare och ingå i ett lärarlag. En viktig del i uppdraget är också att delta i antagningsprocess och utvärdering tillsammans med andra lärare. I arbetet ingår även att delta i arbetslagsmöten och gemensamma projekt/temadagar på skolan.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att undervisa. Folkhögskolelärarutbildning eller lärarutbildning är meriterande. Du har en utbildning och brett kunnande inom traditionellt järnsmide av bruksföremål och verktyg. Du har även kunskap inom metallurgi samt andra metallbearbetningstekniker såsom slipning, svetsning, borrning och svarvning etc. Du har ett historiskt intresse och kan sätta smidda bruksföremål och smidestekniker i ett historiskt sammanhang. Utbildning och kunskap i andra typer av hantverk är meriterande.

• Du har erfarenhet från folkhögskola/folkbildning
  • Du har förmåga att planera och driva utvecklingsarbete
  • Du har lätt för att samverka och är handlingsinriktad
  • Du har kunskap om gällande arbetsmiljöföreskrifter för verkstadsmiljö
  • Du har förmåga att organisera och planera för en trygg och säker arbetsmiljö
  • Du är kreativ och lyhörd samt är en inspirationskälla

Det är viktigt att du är bärare av en helhetssyn på människors utveckling och lärande före en strikt resultatorienterad kunskapssyn. Du är kreativ och kan leda grupper, är trygg och flexibel i din yrkesutövning samt kan bemöta människor på ett ödmjukt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt att ha erfarenhet av vuxnas lärande. Körkort erfordras.

Heltid 100%, tillsvidare.

Lön enligt kollektivavtal och överenskommelse.

Januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansökan lämnas via följande länk >

Sista ansökningsdag: 2022-10-24

Upplysningar

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Magnus Arreflod, rektor
magnus.arreflod@regionjh.se

Fredrik Lovéus, smideslärare
fredrik.loveus@regionjh.se

Aja Pettersson, Lärarförbundet (facklig kontakt)
aja.pettersson@regionjh.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.