Alma folkhögskola söker kurator på halvtid

Alma folkhögskola söker en kurator som ska bistå våra deltagare med professionella kurativa samtal. I tjänsten arbetar du tätt tillsammans med pedagogisk personal och ledning. Ansök snarast men senast den 30 april.
Uppdaterad: 17 mars 2021

Arbetsuppgifter

Som kurator skall du bistå våra deltagare med professionella kurativa samtal. I tjänsten ingår också att vara en länk mellan skolan och andra myndigheter där samverkan är viktig för att skapa bästa möjliga studiesituation för den enskilde kursdeltagaren.

I tjänsten arbetar du tätt tillsammans med pedagogisk personal och ledning. Som kurator har du en central roll i skolans stödteam. Vi ser dig som en viktig person i skolans gemensamma utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Du har en adekvat högskoleutbildning som socionom eller inom socialpedagogik eller beteendevetenskap. Du måste ha lätt för att skapa goda relationer. Du har erfarenhet från att samarbeta med många olika professioner, såsom lärare, skolledning, administrativ personal och framför allt vuxenstuderande. Du är konstruktiv och strukturerad med ett stort engagemang.

Värdegrund

Alma folkhögskolas värdegrund bygger på en övertygelse om alla människors lika värde och rättigheter, samt individens förmåga att forma sitt liv utifrån sina förutsättningar och egen vilja.

Pedagogiskt utgår Alma folkhögskola från folkbildningens idéer om delaktighet, öppenhet, nyfikenhet och engagemang. Du som söker bärs av dessa värden, samtidigt som du tillsammans med medarbetarna utvecklar det pedagogiska arbetet.

Ansökan

Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan senast 30 april. Ansökan skickas till rekrytering@almafolkhogskola.se.

Provanställning kommer att tillämpas i denna anställning.

Kontakt

För ytterligare information om tjänsten ta kontakt med vår biträdande rektor Lars Bergh (Liljeholmen) på telefon 072-158 41 20 eller koordinator Simon Bjerkhaug (Haninge) på telefon 072-158 41 76.

Vi bedriver vår verksamhet i Liljeholmen på Buteljgatan 6 och i Haninge på Handens Stationsväg 15.