Ågesta folkhögskola söker vikarierande lärare i engelska och historia

Ågesta folkhögskola söker vikarierande lärare i engelska och historia till skolans allmänna linje inför höstterminen 2020 med möjlighet till förlängning. Ansök senast den 31 maj.
Uppdaterad: 18 maj 2020

Arbetsbeskrivning

Du kommer att undervisa i engelska 5, 6, 7 samt historia 1a1 och 1a2 på skolans allmänna linje. Ågesta folkhögskolas allmän linje har fyra inriktningar: Allmän, Musik, Skapande och Svenska som andraspråk. Då kursdeltagarna befinner sig på olika utbildningsnivåer, krävs flexibilitet och förmåga att anpassa metoder och innehåll i undervisningen. I tjänsten ingår mentorskap och du kommer att vara viktig för deltagarnas utveckling som studerande och som människor.

Personliga egenskaper

Du är kreativ, flexibel, lyhörd, välstrukturerad och mycket bra på att samarbeta. Du tar ansvar för dig själv och för relationen till deltagare och kollegor. Du tycker om att samarbeta och att arbeta i en miljö där du ställs inför pedagogiska utmaningar och möjligheter. Du är intresserad av människor och av pedagogiskt utvecklingsarbete. Du är positiv till att skolan är alkohol- och drogfri och ser möjligheter i att arbeta med Frälsningsarmén som arbetsgivare.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är utbildad lärare (helst folkhögskolelärare) i engelska och historia.  Önskvärt är att du har en dokumenterad erfarenhet av arbete som engelsklärare och historielärare samt av att arbeta med personer som har funktionsnedsättningar, såsom läs- och skrivsvårigheter och neuropsykiatriska diagnoser.

Vikariat HT 2020 med möjlig förlängning
Omfattning: 70% (50% engelska, 17% historia och 3% mentor)
Tillträde: 2020-08-14

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval vid rekrytering och ansökan sändes via e-post till vegard.togersen@agesta.nu, senast den 31 maj 2020.

Om skolan

Ågesta folkhögskola har 200 studerande varav 70 på distans. Skolan har egen restaurang och ett internat med 38 rum. Vi ligger naturskönt belägen vid sjön Magelungen utanför Farsta. Skolans huvudman är Frälsningsarmén som är ett internationellt evangeliskt kristet trossamfund och finns i 130 länder med ett omfattande socialt arbete.

Ågesta‌ ‌folkhögskola‌
‌Bonäsvägen‌ ‌5‌