Administrativ samordnare till Folkbildningsrådet

Vi söker dig som har erfarenhet av kvalificerat sekreterar- eller administratörsarbete samt erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning (till exempel Regeringskansliet, myndighet, kommun eller region) eller inom det civila samhället. Ansök senast den 31 maj.
Uppdaterad: 9 maj 2023

Folkbildningsrådet skapar förutsättningar för en fri och självständig folkbildning som svarar mot individens och samhällets behov. Det gör vi genom att fördela statsbidrag till folkhögskolor och studieförbund samt följa deras verksamheter. Vår vision är kunskap, bildning och handlingskraft i hela samhället.

Just nu arbetar vi med att utveckla bidragssystemet för studieförbund och förstärker därför vårt kansli. Vi söker en administrativ samordnare till studieförbundsgruppen.

Det här är ditt uppdrag

Hos oss ansvarar du för att hålla ihop arbetet med dokumentationen av statsbidrag till studieförbund. Arbetsuppgifterna är varierande. Du hanterar inkommande ärenden och utgående korrespondens. Du för anteckningar vid olika typer av möten. Du gör sammanställningar av olika slag och bearbetar texter. En viktig del av tjänsten är att bevaka den administrativa kvaliteten i beredningen av olika ärenden.

Du arbetar självständigt och i nära samarbete med andra medarbetare på Folkbildningsrådet. Arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, men med möjlighet till en lägre tjänstgöringsgrad om så önskas, med placering på Folkbildningsrådets kansli.

Det här söker vi hos dig

För att göra ett bra jobb hos oss och för att trivas tror vi att du har:

  • Erfarenhet av kvalificerat sekreterar- eller administratörsarbete exempelvis som VD-sekreterare/chefssekreterare eller liknande.
  • Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning (till exempel Regeringskansliet, myndighet, kommun eller region) eller inom det civila samhället.
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. God skriftlig förmåga och noggrannhet. God vana att skriva och redigera olika typer av texter.
  • Djupa kunskaper i mejl och ordbehandling samt erfarenhet av att arbeta med dokumenthantering. Kunskap om ärendehantering och beredningsprocesser.
  • Ett strukturerat, kvalitetsmedvetet och serviceinriktat arbetssätt.

Det här erbjuder vi

Vi erbjuder en spännande roll i en organisation som arbetar med att främja folkbildningen och bidra till utveckling för alla människor. Hos oss kommer du att arbeta med vår samtids kanske viktigaste frågor. Vår arbetsmiljö präglas av en välkomnande atmosfär och ett högt engagemang för verksamheten och dess syfte. Vi arbetar med ett aktivt medarbetarskap. Folkbildningsrådet vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi tillämpar förtroendearbetstid och har en policy för arbete på distans. Vi har friskvårdsförmån och företagshälsovård. Vi är medlemmar i Arbetsgivaralliansen och har kollektivavtal med Unionen. Kontoret finns på Ringvägen 100 i Stockholm.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast
Löneform: Månadslön
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm

Ansök

Välkommen att visa intresse för tjänsten genom att svara på några frågor om varför du vill bli vår nya medarbetare och registrera ditt CV senast den 31 maj 2023.

Gör din ansökan så snart som möjligt då vi gör urval och intervjuer löpande.

Referensnummer 2023/4.

Ansök via rekryteringstjänsten Varbi, klicka här.

Kontakt

Morgan Öberg, chef studieförbundsgruppen, 0790-68 5 880

Lotta Ragelius, personalansvarig, 08-412 48 08

Facklig företrädare

Johanna Winbladh, 08-412 48 16