Webbinarium

Tillgänglighet på webben

Ett högaktuellt webbinarium för dig som arbetar med er folkhögskolas webbplats. Den 23 september 2020 träder den nya lagen om tillgänglighet på webben i kraft. Passa på att uppdatera dig kring vad som gäller vid denna webbsända föreläsning.
Uppdaterad: 20 april 2021

Se webbinarium i efterhand

Webbinariet sändes live den 11 juni 2020 men går att se i efterhand nedan. Undertexter kan aktiveras genom att klicka på symbolen för pratbubbla i videospelarens verktygsfält.

 

Teckenspråkstolkning

Sändningen teckenspråkstolkades. Se teckenspråkstolkad version nedan. Undertexter kan aktiveras genom att klicka på symbolen för pratbubbla i videospelarens verktygsfält.

 

Nya lagkrav för en bättre webb

Från den 23 september 2020 ska alla webbplatser i offentlig sektor fungera bättre för alla användare oavsett funktionsnedsättning, enligt lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen).

Det handlar till exempel om att sajterna ska kunna läsas av den som använder skärmläsare, att text ska kunna förstoras och att videofilm ska ha undertexter. Detta medför förstås en del arbete för webbansvariga, men också många fördelar som du kanske inte har tänkt på.

Oavsett om din skola är offentligägd eller inte, är det viktigt att arbeta aktivt med tillgängligheten på webben. Inte minst med tanke på folkhögskolornas målgrupper.

Föreläsare är Pär Lannerö som är konsult inom digital tillgänglighet och har varit med och tagit fram regleringen. På denna timma ska han introducera ämnet, berätta om lagkraven, lite om hur du kan komma igång, och svara på frågor.

Välkommen!