Webbinarium

SPSM och folkhögskola

Administrativa dagarna 2020 sändes som webbinarium. Under detta pass medverkade Eva Mogren och Viktor Söderqvist från Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, med information kring de statsbidrag som folkhögskolorna kan söka hos SPSM. Webbinariet sändes den 29 april.
Uppdaterad: 29 april 2020

Se webbinarium i efterhand

 

Presentation

SPSM och folkhögskola, Eva Mogren och Viktor Söderqvist, SPSM (pdf) >

Om SPSM

Folkhögskolor kan söka flera statsbidrag från Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM. Folkhögskolor kan få bidrag för insatser i kurser som har rätt till statsbidrag enligt Folkbildningsrådets kriterier.

Vid insatser i uppdragsutbildning ska uppdragsgivaren stå för kostnaderna. Statens syfte med statsbidrag till folkbildningen är bland annat att verksamheterna ska vara öppna för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer på spsm.se >

E-post: bidrag.folkhogskola@spsm.se

Om administrativa dagarna

Administrativa dagarna 2020 blir digitala. Under fyra onsdagar i april bjuder Folkbildningsrådet och Folkhögskolornas serviceorganisation, FSO, in till webbinarium med olika frågeställningar. 

Under sändningarna kommer du som deltagare få chansen att ställa frågor och interagera. Dessa webbinarium är kostnadsfria och öppna för alla. De kommer även gå att ta del av i efterhand på sverigesfolkhogskolor.se och folkbildningsradet.se.

Ladda ner hela programmet för de Administrativa dagarna här (pdf) >