Webbinarium

Maximera synlighet för kurser på Folkhögskola.nu

Jobbar du med att lägga upp din folkhögskolas kurser på Folkhögskola.nu? Då är detta ett webbinarium för dig! Lär dig de bästa tipsen för att synas och nå ut.
Uppdaterad: 28 oktober 2020

 

I detta webbinarium får du lära dig dels de tekniska bitarna kring att lägga upp kurser och bilder på Folkhögskola.nu. Du får även en rad tips på hur du gör för att er kurs ska synas bättre på webbplatsen och i sökmotorer.

Lär dig kategoriseringarna och hur viktigt det är att din kurs ligger rätt för att synas för så många som möjligt.

Passar både dig som är ny kommunikatör på folkhögskola med ansvar för kurser, såväl som dig som behöver lite påminnelse om hur du ska gå till väga.

Webbinariet sändes den 13 oktober 2020.

Frågor som inte hann besvaras under webbinariet

  • Finns det något man bör tänka på ur ett sökoptimeringsperspektiv när det gäller hur lika/olika en kurs landningssida på folkhögskola.nu och den egna skolans hemsida kan/bör vara?

Svar: Om kurssidan på skolans egen webbplats är väl sökordsoptimerad, alltså att ni fyllt på med relevanta ord som ni tror att besökarna söker på, då är det en bra text som ni kan utgå ifrån, när ni lägger upp kurser på Folkhögskola.nu.

Men, det ni bör tänka på är att er egen webbplats och Folkhögskola.nu är två olika avsändare. På er egen webbplats berättar hela inramningen någonting om vilken folkhögskola ni är. 

På Folkhögskola.nu är inramningen en annan, en nationell samlingssida. Det är kanske viktigare här att vara mer kort och koncis för att fånga intresse. Ställ dig frågan: vilken är just den här kursens nisch? Och skriv det, så specifikt som du kan!

Ett exakt likadant innehåll är inte optimalt, varken från sökmotorers eller användares logik. Men ni behöver inte heller producera helt nya texter, utan lägg er på den nivå som fungerar utifrån er arbetssituation.

Presentation

Här hittar du presentationen från webbinariet.