Folkhögskolan som konstnärlig bildningspraktik

Fortbildningskurs för lärare på folkhögskolans estetiska och kulturinriktade kurser. Kursen genomsyras av ett bildningsperspektiv och genomförs med såväl fysiska som digitala föreläsningar, seminarier, panelsamtal och workshop/handledning.
Uppdaterad: 17 november 2021

 

Inbjudan

Ladda ner inbjudan till kursen som pdf här >

Målgrupp

Fortbildningskurs för lärare på folkhögskolans estetiska och kulturinriktade kurser.

Ansök till kursen

Pågående kursomgång startade hösten 2021. Du kan göra en intresseanmälan inför kommande kursomgång genom att mejla Ambika Hansell Ek, ambika.hansell.ek@sverigesfolkhogskolor.se

Kursinnehåll

I kursen riktas fokus mot pedagogiska och estetiska perspektiv av folkhögskolans praktik och andra folkbildande praktiker såsom sociala rörelser och olika slags estetiska- och kulturverksamheter. Kursen genomsyras av ett bildningsperspektiv och genomförs med såväl fysiska som digitala föreläsningar, seminarier, panelsamtal och workshop/handledning.

Läs mer om kursinnehåll här >

Praktisk kursinformation

Kursen innehåller fyra träffar varav två är förlagda till Nordiska folkhögskolan i Kungälv. Däremellan sker en träff på distans under en nätbaserad utbildningsdag. Avslutningsvis anordnas en heldagsträff på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg.

Läs mer om praktisk kursinformation här >

Anordnare

Sveriges folkhögskolor, rörelse- och regionägda folkhögskolor i samverkan, samt Göteborgs universitet.

Kontakt

För frågor om kursens innehåll eller upplägg:

Johan Söderman
johan.soderman@gu.se

Ambika Hansell Ek
ambika.hansell.ek@sverigesfolkhogskolor.se