Konferens
Kommunikationskonferensen 2023
Den 16-17 mars anordnades den årliga Kommunikationskonferensen för de som arbetar med kommunikation på folkhögskola. Ett tillfälle för sammanhållning, fortbildning och möten.
Wendy Francis, Jacob Borssén, Mattias Stjernqvist och Johanna Valentin gästar alla Kommunikationskonferensen.
Program
Hur ser unga på folkhögskolan i dag?
Jacob Borssén, expert på utbildning och samhälle på Ungdomsbarometern föreläste om ungdomars syn på utbildning, med särskilt fokus på folkhögskola. Läs mer på Ungdomsbarometern.se >> (nytt fönster)
Jacob föreläste även under ett tidigare tillfälle på samma tema, föreläsningen finns inspelad och går att se i efterhand. Till klippet >
Valbara spår
Lyckas på sociala medier
Hannah Carlson från Digitalsnack berättade om trenderna att ha koll på och hur du får bäst effekt på sociala medier. Läs mer om Digitalsnack >> (nytt fönster)
Ta del av Hannahs PowerPointpresentation om sociala medier här >>
Så når du fram med klarspråk
Hur skriver man en text som läsaren förstår? Genom olika exempel, diskussion och övningar fick deltagarna träna på att titta på text med läsarens ögon. Med Emma Karke, kommunikatör FSO.
Optimera dina kurser och nyheter på folkhögskola.nu
Fredrik Olén, kommunikatör och webbstrateg FSO gick igenom hur du gör för att synas och nå ut på folkhögskola.nu.
Folkhögskolans skyltfönster - en studie om folkhögskolornas hemsidor
Mattias Stjernqvist, doktorand vid Stockholms universitet, föreläste om sin forskning kring folkhögskolornas hemsidor på nätet. Vem kan jag bli här? En studie om hur folkhögskolorna skildrar sig själva på sina hemsidor. Läs mer om Mattias Stjernqvists forskning på su.se >> (nytt fönster)
Goda exempel och annorlunda tänk – berättelser från folkhögskolorna
- Terese Oliw, Braheskolan-Visingsö folkhögskola berättade om den digitala kampanjen XOXO fhs som de planerar tillsammans med Sunderby folkhögskola och Sommenbygdens folkhögskola. Temat är kärlekshistorier från folkhögskolan.
- Anders Olsson från Jämshögs folkhögskola berättade om uppståndelsen i media efter att skolans kök råkat beställa 44 kaviartuber istället för fyra.
- Martin Wikström från Skarpnäcks folkhögskola berättade om Stockholms folkhögskolors gemensamma infonätverk och deras olika satsningar, till exempel Folksalongen.
Workshop: Inkluderande kommunikation, nätverkande och utbyte av erfarenheter
Vilka utmaningar stöter du på i ditt arbete som kommunikatör? Vilka lösningar har du som funkar som andra kanske kan ta del av? Johanna Valentin och Wendy Francis från företaget Amphi ledde oss genom en dag där deltagarna på ett interaktivt och inkluderande sätt fick dela idéer, tankar och utmaningar.
Johanna har särskild kompetens inom normkritik, inkluderande ledarskap och grupprocesser. Wendy processleder grupper och utvecklar uppdrag med fokus på antirasistisk organisationsutveckling och maktmedveten kommunikation. Läs mer om Amphi >> (nytt fönster)
Normkritisk kommunikation
Nyfiken på hur du kan jobba inkluderande och hållbart med er externa kommunikation? Som en del av workshopen håller Wendy Francis också ett kort pass där hon berättar om framgångsfaktorer för en kommunikation som talar till fler.
Konferenskostnad
1 200 kr/person (inkl. fika, luncher och middag)
Boende
Du bokar ditt eget boende. Det finns tyvärr inte möjlighet till boende på folkhögskolan.
Tillgänglighet
Lokalerna är tillgänglighetsanpassade. Vid frågor om tillgänglighet kontakta gärna Jakobsbergs folkhögskola direkt: konferens@jakobsbergsfolkhogskola.se
Hitta till Jakobsbergs folkhögskola
Det tar 21 minuter med pendeltåg från Stockholm Central till Jakobsberg. Från pendeltågsstationen är det 600 meters promenad till skolan som ligger på Folkhögskolevägen 1.
Kontakt
Vid frågor, kontakta Miriam Steinbach, miriam.steinbach@sverigesfolkhogskolor.se