Konferens

Folkhögskolornas öppet hus under Folkets forum

Onsdag 1 juni håller Sveriges folkhögskolor öppet hus på Folkets forum på ABF-huset i Stockholm. Här kan du bland annat lyssna till panelsamtal med Patricia Gualinga, ledare för Kichwafolket i Sarayaku, i Amazonasregionen i Ecuador som nyligen fick Palmepriset för sitt motstånd mot exploatering och skövling av regnskogen Amazonas. Hela dagen är kostnadsfri.
Uppdaterad: 31 maj 2022

Folkhögskolornas öppet hus under Folkets forum onsdag 1 juni

Beskowsalen, ABF-huset i Stockholm, Sveavägen 41

09:00 Hej och välkommen!

Kom och häng med folkhögskolorna!

10:30 Panelsamtal med Patricia Gualinga och Tor Tuorda

Om de medverkande

Patricia Gualinga

Ledare för Kichwafolket i Sarayaku, i Amazonasregionen i Ecuador. Hon fick nyligen Palmepriset för sitt motstånd mot exploatering och skövling av regnskogen Amazonas. Hon arbetar med organisationen Mujeres Amazonicas där Amazonas urfolkskvinnor organiserar sig mot skogsskövling och utvinning av olja och mineraler.

Tor Tuorda

Naturfotograf och samisk aktivist, särskilt engagerad i motståndet mot gruvan i Gállok. Bosatt i Randijaure nära Jokkmokk.

Lars Igeland, Färnebo folkhögskola, och Lina Remnert, Sveriges folkhögskolor, medverkar också i samtalet.

11:00 - Panelsamtal med deltagare från Scouternas folkhögskola

Under ett års tid har deltagare på Ledarskap för hållbarhet fördjupat sig i de globala målen samt utvecklas sina kunskaper och färdigheter inom ledarskap. Under resans gång har de fått möjlighet att ta del av olika projekt som pågår i samhället samt genomfört egna projekt för att bidra till en mer hållbar utveckling. Under samtal får vi höra vad deltagarna tar med sig från sitt år på folkhögskolan samt vad de har lärt sig om hållbar utveckling inom civilsamhället, offentlig sektor och näringslivet.

Moderator Cecilia Wesslén.

11:30 - Hur jobbar folkhögskolorna med Agenda 2030?

17 folkhögskolor fick i uppgift att illustrera var och ett av de 17 globala målen. Resultatet blev en film med allt ifrån hållbara städer i keramik, ett besök på Fiskevårdslinjen och en resa till Tanzania.

Kolla in filmen här redan nu.

12:00 - Lunch

13:00 - Workshop: Hållbar konsumtion och produktion: individ, system och gemensam förändringskraft

Arrangör: Sveriges folkhögskolor

18:00 - Global day of action: Massmanifestation på Sergels torg

Läs mer här.

Hela dagen

Färnebo folkhögskola anordnar kreativ verkstad.

Föreläsningar, workshops och andra aktiviteter i hela ABF-huset.

Se hela programmet för Folkets forum här.