Webbinarium

Digitala verktyg för undervisning på distans

Grundläggande tips kring distans- och fjärrundervisning. Vad kan man göra i olika videomötesverktyg? Vilka kollaborativa ytor lämpar sig för distansundervisning och hur kan man få deltagarna att delta mer aktivt i det digitala mötet? Detta webbinarium sändes den 23 april 2020 och föreläsare var Patricia Diaz.
Uppdaterad: 9 december 2022

Se webbinarium i efterhand

 

Se teckenspråkstolkad version

 

Presentation

Digitala verktyg för distansundervisning 2020-04-23, Patricia Diaz (pdf) >

Länk till snabbutvärdering i Padlet >

Digitala verktyg för undervisning på distans

Patricia Diaz är i grunden gymnasielärare men arbetar nu på KTH som pedagogisk utvecklare bland annat inom distansundervisning. Hon har skrivit böcker för Studentlitteratur om digitala verktyg i undervisningen, varav många lämpar sig för distansundervisning. Patricia har de senaste 8 åren föreläst runtom i landet, bland annat på folkhögskolor.

Här delar hon på en grundläggande nivå med sig av sina bästa tips gällande distans- och fjärrundervisning. Vad kan man göra i olika videomötesverktyg? Vilka kollaborativa ytor lämpar sig för distansundervisning och hur kan man få deltagarna att delta mer aktivt i det digital mötet?


Två webbinarium om distansundervisning

Under två torsdagar i april bjuder Folkhögskolornas serviceorganisation, FSO, in till två webbinarium där du som folkhögskolepedagog kan få tips och guidning kring distansundervisning. Ingen föranmälan, klicka bara på länkarna för att komma till respektive webbinarium. Det finns möjlighet att ställa frågor inför och under sändningarna. Dessa webbinarium är kostnadsfria och öppna för alla.

Det första webbinariet sändes den 16 april och du kan se det i efterhand här: 
Tre distanspedagoger ger sina bästa tips >

Ladda ner inbjudan och instruktioner för deltagande här (pdf) >