Coronaviruset - viktiga länkar

Med anledning av coronaviruset, Covid-19, har vi samlat viktiga länkar till relevanta aktörer, som kan vara av vikt för folkhögskolornas verksamhet.
Uppdaterad: 15 december 2020

2020-12-14

Skärpta råd för minskad smittspridning

Den 14 december började Folkhälsomyndighetens nya skärpta, nationella råd för minskad smittspridning att gälla. Alla i samhället, både enskilda och verksamheter är skyldiga att bidra till en minskad smittspridning. Det gäller inte minst inför kommande högtider. Det vi gör nu och framöver avgör hur snart vi kan återgå till våra vanliga liv. Tack för att ni bidrar och var rädda om varandra inför kommande helger.

Länklista:

• Krisinformation.se om de nya, skärpta nationella råden för minskad smittspridning:
https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset/nationella-rad

• Informationsverige.se med informationsfilmer om testning av covid-19. Här finns både längre filmer på olika språk, inklusive lätt svenska, samt korta filmer som ni gärna får dela i sociala medier.
https://www.informationsverige.se/sv/mer-om-sverige/samhalle/nyheter/om-nya-coronaviruset/filmer/filmer-svenska/

Information från Folkbildningsrådet

 

Tips på verktyg vid distansundervisning

 

Andra aktörer och myndigheter

Vi hänvisar till Folkbildningsrådet för ytterligare frågor om situationen vad gäller rekommendationer för folkhögskolornas verksamhet.