• Sök

Rektor till Mora folkhögskola

Mora folkhögskola är en av tre folkhögskolor inom Region Dalarna. Som rektor på Mora folkhögskola ansvarar du för ledning, planering och utveckling av det pedagogiska uppdraget inklusive internat- och kursverksamhet.
Uppdaterad: 14 mars 2019

På Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! De regionala Kultur- och bildningsfrågorna drivs av Region Dalarna, som är huvudman för kulturverksamheter, folkhögskolor, gymnasieskola och för kulturstiftelser med egna styrelser. Region Dalarna ger även bidrag till föreningar och studieförbund som bedriver regionala verksamheter.

Mora folkhögskola är en av tre folkhögskolor inom Region Dalarna. Skolan ligger naturskönt vid Siljans strand på promenadavstånd från Mora centrum. Där har skolan funnits sedan den startade 1907, med bl a makarna Zorn som initiativtagare. Under mer än 100 år har skolan bedrivit bildningsverksamhet - i början främst för bygdens invånare - idag en självklar plats för människor från hela världen.

Vi erbjuder allmänna kurser och särskilda kurser inom olika inriktningar.  På skolan i Mora finns det kurser inom det estetiska fältet samt en med längdskidåkningsprofil. Till Mora folkhögskola hör även en filialverksamhet i Skattungbyn med inriktning odling och hållbarhet. Skolan erbjuder även distanskurser inom olika områden.

Arbetsuppgifter

Som rektor ansvarar du för ledning, planering och utveckling av det pedagogiska uppdraget inklusive internat- och kursverksamhet. Vi söker dig som är trygg och närvarande i ditt ledarskap. Du har förmågan att stödja och motivera dina medarbetare samt verka för en attraktiv arbetsmiljö i skolan som helhet.

Skolan strävar efter att vara en del i den regionala utvecklingen i Dalarna och ser det därför som angeläget att du är omvärldsorienterad, samverkande och bra på att skapa nätverk. Du ser helt enkelt möjligheterna att utveckla skolan för framtiden.

Som rektor har du budget- och personalansvar för en organisation med omkring 45 anställda, både lärare och servicepersonal. Du arbetar inom en politiskt styrd organisation, där Region Dalarna med Kultur- och Bildningsnämnden utgör skolans styrelse. Förvaltningschefen på Kultur- och Bildning är din närmaste chef.

Tillsvidaretjänst 100% med tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människors utveckling genom lärande, bildning och kultur. Du har kännedom om folkhögskolans och folkbildningens uppdrag och en för tjänsten relevant utbildning, gärna pedagogisk.

Du är strukturerad och har god organisatorisk förmåga samt dokumenterad ledar/chefserfarenhet. Vi värderar särskilt personliga egenskaper.

Arbetet kräver resor med bil, varför körkort med B-behörighet är ett krav.

Ansök senast 1 april. 

Läs mer och ansök här.