Lärare sökes till allmän kurs på Folkhögskolan i Angered

Folkhögskolan i Angered söker lärare i matematik och naturkunskap för undervisning i allmän kurs på gymnasienivå. Ansök så snart som möjligt men senast den 2 april, tillträde efter överenskommelse.
Uppdaterad: 5 mars 2019

Vi söker dig som är engagerad och nyfiken och som vill vara med och utveckla en verksamhet med hög kvalitet. Som lärare kommer du att arbeta i arbetslag där ni gemensamt planerar undervisningen. Ämnesundervisningen organiseras huvudsakligen i teman och all undervisning är språkutvecklande. Undervisningen i matematik och engelska erbjuds i nivåindelade grupper.

Arbetsuppgifter

Undervisning i matematik och naturkunskap på allmän kurs på gymnasienivå varav viss del av undervisningen kan bli på allmän kurs distans. Även undervisning i andra kurser kan bli aktuell.

Kvalifikationer

Du är behörig lärare med pedagogisk examen, gärna folkhögskollärarexamen, och har relevant ämneskompetens. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning för vuxna samt av distansundervisning.

Meriterande är:

• behörighet att undervisa i de gymnasiegemensamma ämnena Ma och Nk
  • specialpedagogisk erfarenhet/behörighet
  • erfarenhet av folkbildning
  • du kan fler språk än svenska och engelska

Om tjänsten

Ferietjänst på del-/heltid. Provanställning 6 månader. Avtal Svenska Arbetsgivaralliansen - Branschavtal Utbildning och folkbildning. Lön: Månadslön. Likalön. Tillträde vid höstterminsstarten den 5 augusti men det kan bli aktuellt med tjänstgöring på hel- eller deltid redan under vårterminen.

Ansökan

Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 2 april. Ansökan med CV och personligt brev som Worddokument eller som pdf skickas per mejl till kina.thorsell@folkbildning.net.

Om Folkhögskolan i Angered

Folkhögskola med samhällsprofil med ca 400 studerande och kurser på tre olika platser i Angered. Huvudskolan finns på Hammarkulletorget.

Utöver allmänna behörighetsgivande folkhögskolekurser på gymnasie- och grundskolenivå bedrivs också Sfi, svenska från dag ett för asylsökande, etableringskurs samt högskoleförberedande musikutbildning, konstkurs, skrivarkurs och teaterkurs, några av dessa i samarbete med Göteborgs universitet.

Folkhögskolan drivs av en ideell förening och verksamheten genomsyras av arbetarrörelsens värderingar, ett stort samhällsengagemang och verkar för demokrati, solidaritet, jämlikhet och rättvisa.

Folkhögskolan har under det senaste året utökat kursutbudet och vi söker därför nya lärare till allmän kurs.

Daniel Lakso Tesak, biträdande rektor
daniel.lakso.ang@folkbildning.net