• Sök

Lärare på Textil design till Gamleby folkhögskola

Gamleby folkhögskola söker en lärare för undervisning i sömnad och mönsterkonstruktion vid de textila utbildningarna. Ansök senast den 31 mars, tillträde den 12 augusti 2019.
Uppdaterad: 14 mars 2019

Vi erbjuder

Du kommer att arbeta med de textila utbildningarna och ingå i ett arbetslag med tre andra lärare. Du kommer att undervisa i sömnad och mönsterkonstruktion både på grund- och avancerad nivå.

De textila utbildningarna genomsyras av ett hållbarhets- och helhetstänk. En hållbar process i skapandet i skapandet från idé till färdig produkt är viktig och det är angeläget att du delar det synsättet. I tjänsten ingår, att tillsammans med övriga lärare i arbetslaget, ansvara för utveckling och samordning av de textila kurserna.

Det kan även bli aktuellt att undervisa i andra kurser som t ex allmän kurs och seniorakademin inom ditt ämnesområde.

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100 %. Önskar du arbeta heltid kan utökning av tjänst framöver erbjudas inom våra kurser i textil design ev. i kombination med undervisning i annan kurs på skolan eller vid annan arbetsplats och/eller ort.

Vi söker

Vi söker dig som är en god pedagog och som är trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn. Att kunna arbeta självständigt och att samtidigt ha lätt för att samarbeta är en förutsättning för att vårt arbete tillsammans ska fungera.

Du har akademisk utbildning inom textil och relevanta kunskaper inom sömnad och mönsterkonstruktion.

Det är meriterande om du har en pedagogisk utbildning och erfarenhet från läraryrket och den textila branschen. Även kunskaper i textil- och kulturhistoria, vävning och/eller formgivning är en merit.

Vår arbetsplats

Gamleby folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning mot naturvetenskap, textil design, musik, media och foto. Skolan utbildar dessutom fritidsledare och lärarassistenter. Folkhögskolan genomför även uppdragsutbildningar, främst inom integration och studiemotivation. Skolan har också en yrkeshögskoleutbildning inom TV-produktion. Gamleby folkhögskola ligger i Västerviks kommun och är en av fyra regionfolkhögskolor i länet.

Läs mer på https://gamlebyfolkhogskola.se/

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställd Provanställning kan bli aktuellt.
Sysselsättningsgrad: 90 %
Tillträde: 12 augusti eller enligt överenskommelse 
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansökan

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-03-31
Ärendenummer: Skolor:2019:3

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan. Ansökningar tas endast emot via Region Kalmar läns e-rekryteringssystem: https://www.regionkalmar.se/jobba-hos-oss/

Kontakt

Karin Olsson
Rektor
0493-131 00 (vx) el. 0493-13102
karin.olsson2@regionkalmar.se

Christina Viberg
Textillärare
0493-131 00 (vx) el. 073-565 89 35

Elin Öhrling
Textillärare och Facklig företrädare
0493-131 00 (vx) el. 070-367 25 51 står 0733-979708 i heroma