Kommunikatör sökes till Folkhögskolornas serviceorganisation, FSO

Vill du locka människor till en annorlunda och kreativ utbildningsform samt förtydliga bilden av folkhögskola? FSO söker nu en kommunikatör som främst kommer att arbeta med organisationens deltagarrekryterande uppdrag. Ansök senast 26 augusti, tillträde 1 oktober eller efter överenskommelse.
Uppdaterad: 5 augusti 2019

Folkhögskolornas serviceorganisation, FSO, söker nu en nytänkande och flexibel kommunikatör som främst kommer att arbeta med organisationens deltagarrekryterande uppdrag och webbplatsen folkhögskola.nu.

På folkhögskola.nu samlas kursutbudet ifrån landets alla 156 folkhögskolor och annan relevant information för den som vill gå på folkhögskola.

Utöver arbetet med folkhögskola.nu ingår i tjänsten även att stötta landets folkhögskolor med deras kommunikationsarbete. Du kommer även bidra vid andra kommunikationsinsatser inom organisationen.

Dina arbetsuppgifter

I tjänsten ingår bland annat:

• redaktörskap för webbplatsen folkhögskola.nu samt att marknadsföra och bevaka folkhögskola i olika digitala kanaler.
  • text- och bildproduktion, ibland även produktion av enklare rörligt material.
  • att arrangera konferenser och kurser inom kommunikationsfältet.
  • digital annonsering, sökordsoptimering och strategiskt kommunikationsarbete i exempelvis sociala medier.
  • kommunikationsinsatser för FSO:s övriga verksamheter.

Vi söker dig som är kreativ och flexibel, men också noggrann, som gillar att jobba i team och som förstår rollen att jobba med den samlade bilden av folkhögskola i Sverige.

Din profil

Vi tror att du:

• Är en nytänkande kommunikatör med eftergymnasial utbildning inom kommunikation/journalistik/media eller liknande.
  • Är en skicklig skribent med vana av att löpande producera text.
  • Har erfarenhet av projektledning samt mixen av strategiskt och operativt kommunikationsarbete.
  • Är en van användare av webbpubliceringsprogram, gärna EpiServer.
  • Har grundläggande kunskaper i Adobe Creative Cloud.

Erfarenhet av ideell sektor, folkhögskola eller annan folkbildning är meriterande.

Om tjänsten

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning med tillträde den 1 oktober eller efter överenskommelse. Placering på Södermalm i Stockholm. Individuell lönesättning efter överenskommelse.

Du arbetar tätt ihop med organisationens andra kommunikatörer samt övriga medarbetare på kansliet.

Ansökan

Din ansökan med CV och personligt brev mailar du till verksamhetschef Heli Nordberg Lindell, heli.lindell@sverigesfolkhogskolor.se, snarast men senast den 26 augusti 2019. Intervjuer kommer att ske löpande.

Om FSO

Folkhögskolornas serviceorganisation, FSO, är Sveriges 156 folkhögskolors egen organisation som arbetar med olika former av stöd, samordning och service för folkhögskolornas verksamhet.

FSO arbetar på folkhögskolornas uppdrag med strategisk kommunikation och marknadsföring, kompetensutveckling för folkhögskolornas personal och styrelser, det administrativa systemet SchoolSoft, gemensamma ramavtal och ersättningar samt stöd i kvalitetsutveckling, digitalisering och i internationellt arbete.

FSO har nio anställda och kansliet består av totalt 11 medarbetare från FSO, RIO och OFI. Det gemensamma kansliet finns i fräscha lokaler centralt på Södermalm i Stockholm. FSO styrs av folkhögskolornas intresseorganisationer RIO, OFI och Fhf.

Heli Nordberg Lindell, verksamhetschef FSO
heli.lindell@sverigesfolkhogskolor.se