• Sök
Grönsaker av alla de slag.
Köken är centrala i många folkhögskolors liv, därför anordnas nu Gröna kök!

Gröna kök - folkhögskolekonferens om hållbart kök

Välkommen till folkhögskolekonferensen Gröna kök på Långholmens folkhögskola i Sundbyberg, Stockholm, den 31 oktober kl 9.00-16.00.
Uppdaterad: 8 oktober 2018

Köken är centrala i många folkhögskolors liv, både som sociala och näringsmässiga nav. Flera skolor har påbörjat ett omställningsarbete eller uttrycker en vilja att ställa om till ett mer hållbart kök, men förutsättningarna är olika från skola till skola. Därför vill vi bidra med verktyg och inspiration för att förenkla processen samt en mötesplats att diskutera frågorna sinsemellan.

Varmt välkommen till folkhögskolekonferensen Gröna kök!

Plats: Långholmens folkhögskola i Sundbyberg, Stockholm
Tid: Onsdag den 31 oktober kl 9.00-16.00
Kostnad: 500 kr/person
Anmälan: Anmäl dig senast den 30/9 via detta webbformulär.

Under dagen försöker vi besvara frågorna varför och hur. Vad finns det för positiva effekter med att ställa om till ett grönt kök och hur fungerar detta rent praktiskt med hänsyn till den tid och ekonomi jag har att förhålla mig till?

Vi diskuterar köket utifrån ett globalt, pedagogiskt och näringsmässigt perspektiv och tar del av kunskap om hur en omställning till ett grönt kök kan se ut från ledande organisationer inom området.

Dessutom ges tillfälle för erfarenhetsutbyte och inspiration från hur andra folkhögskolor arbetar med dessa frågor.

Mer information kommer, men du kan redan nu och senast 30/9 anmäla dig här.

För frågor, kontakta Caroline Andersson på caroline.andersson@sverigesfolkhogskolor.se.