• Sök
Tjej skriver på laptop.
Konferensen riktar sig till lärare och skolledare inom folkhögskolan och ger möjlighet till fördjupad kunskap och nyttiga erfarenhetsutbyten.

Folkhögskolornas digitaliseringskonferens 2018

Digitaliseringen påverkar oss alla och kunskap om digitalisering och praktiskt handlag med teknik är idag en förutsättning för att kunna delta i samhället fullt ut. Denna konferens riktade sig till lärare och skolledare inom folkhögskolan och gav möjlighet till fördjupad kunskap och nyttiga erfarenhetsutbyten.
Uppdaterad: 24 januari 2019

Tid: torsdag den 29 november 2018
Plats: Långholmens folkhögskola, Sundbyberg

Två föreläsningar: 

1: Att förstå digitaliseringens påverkan på samhället

En bred och lättillgänglig översikt av de möjligheter och utmaningar som den digitala tekniken för med sig. De positiva sidorna av teknikutvecklingen samsas med råd om hur vi, pedagoger såväl som deltagare, kan skydda oss mot oönskade effekter och värna om vår integritet.


Anders Thoresson
är teknikjournalist, föreläsare och en av upphovsmännen till podcasten Digitalsamtal.

Läs mer på http://anders.thoresson.se

2: Uppkopplad folkbildning - att lära i en digital värld

Skärmen; verktyg eller distraktion? På de flesta skolor skulle svaret på denna fråga vara både och. Nyttan av digitala verktyg kan inte ifrågasättas. Men vilka utmaningar behöver en uppkopplad och skärmifierad folkhögskola möta?


Joakim Sveland 
är utbildad folkhögskolelärare och arbetar på Birkagårdens folkhögskola. Han är en av grundarna till Informationspedagogerna och föreläser om hur vi påverkas av digitaliseringen.

Läs mer på http://informationspedagogerna.se