• Sök

Pressackreditering

Du som är yrkesverksam journalist/fotograf eller har en blogg, Instagramkonto, YouTube-kanal eller webbplats med ett stort antal följare, har möjlighet att ansöka om ackreditering till Folkhögskoleforum.
Uppdaterad: 16 januari 2019

Riktlinjer för pressackreditering

Du som är anställd eller frilans med journalistiska arbetsuppgifter kan ackrediteras till Folkhögskoleforum. Även du som är fotograf eller har en blogg, Instagramkonto, YouTube-kanal eller webbplats med ett stort antal följare kan ansöka om ackreditering.

Du garanterar din ansökan genom att legitimera dig samt visa något av följande:

  • Presskort utfärdat av t ex Svenska Journalistförbundet, Pressfotografernas Klubb, Svenska Fotografers Förbund, Bildleverantörernas Förening eller Tidningsutgivarna. För utländsk media krävs internationellt presskort.
  • Aktuellt intyg från uppdragsgivare.
  • Tre artiklar eller inlägg inom aktuellt ämne från det senaste året.

För dig som har blogg, Instagramkonto, YouTube-kanal eller webbplats, meddela oss namnet på din kanal samt antalet följare när du ansöker om pressackreditering.

Ackrediteringen är personlig och gäller inte för annonsförsäljare, PR-konsulter eller andra personer som inte arbetar redaktionellt.

Skicka din ansökan om ackreditering till Fredrik Olén, fredrik.olen@sverigesfolkhogskolor.se. Besked om godkänd eller icke godkänd ackreditering kommer med vändande mail.