Hur porträtteras folkhögskola i medierna?

Hur framställs utbildningsformen folkhögskola i media? Stämmer mediebilden med verkligheten? Vem får uttala sig och vad säger de? En ny rapport presenteras följt av ett samtal kring rapportens resultat.
Uppdaterad: 29 oktober 2018

Ladda ner rapporten "Hur porträtteras folkhögskola i medierna?" här (pdf).

Tid och lokal

Förmiddag kl 11.00 i Munsö.
Eftermiddag kl 13.30 i Björkö.

Innehåll

Den nya rapporten "Hur presenteras folkhögskola i medierna?" presenteras av medieföretaget Meltwater, som tagit fram rapporten på uppdrag av FSO. Rapporten tar upp hur folkhögskolan som verksamhet har porträtterats i lokal- och rikspress under 2017. T ex:

• Hur fördelar sig debatten kring folkhögskolan mellan lokal- och rikspress?
  • Vilka samtalsämnen har stått i fokus kring folkhögskolan?
  • Vem uttalar sig kring folkhögskolan?
  • Vilka kurstyper och kursämnen har uppmärksammas i media?

Därefter en panel som samtalar kring rapportens resultat och seminariedeltagarna är välkomna med inspel.

Medverkande

Sophie Hedestad, Head of marketing på Meltwater, presenterar rapporten och resultaten.
Anne Ludvigsson, ordförande Marieborgs folkhögskola och fd riksdagsledamot (s). (Paneldeltagare)
Felicia Hedström, kursansvarig för journalistikutbildningen på Jakobsbergs folkhögskola. (Paneldeltagare)
Petter Hellmin, kommunikatör på Kävesta folkhögskola. (Paneldeltagare)
Fredrik Olén, Folkhögskolornas serviceorganisation, FSO. (Moderator)

Kontakt

Vid frågor kring seminariet, kontakta Fredrik Olén, fredrik.olen@sverigesfolkhogskolor.se, 08-17 03 92.

Om parallella seminarier

De parallella seminarierna ges två gånger, en gång kl 11.00 och en gång kl 13.30. Du kan alltså delta vid två olika seminarier. Vid anmälan väljer du vilka du är intresserad av i prioriterad ordning. Vilka seminarier du fått plats på ser du på Min sida i Folkhögskoleforums mobilwebb, som du får tillgång till efter anmälan.