Folkhögskolan som demokratibärare

Folkhögskolan i demokratins tjänst under 150 år - Vad händer nu? Om folkhögskolans roll som demokratibärare sedan tillkomsten för 150 år sedan.
Uppdaterad: 29 oktober 2018

Tid och lokal

Förmiddag kl 11.00 i Arnö.
Eftermiddag kl 13.30 i Arnö.

Innehåll

• Inledande genomgång om folkhögskolans roll som demokratibärare, som görs av Kerstin Mustel, mångårig ordförande för SFHL (nuvarande Förbundet Folkhögskollärarna).
  • Panelsamtal med Lena Hjelm-Wallén, fd skol- och utbildningsminister, Kerstin Mustel samt Magnus Dahlstedt, forskare kring folkhögskola och folkbildning vid Linköpings universitet. Moderator Stellan Boozon, vice ordförande i Folkhögskolans Veteranförening.
  • Öppen diskussion med seminariedeltagarna. Moderator Stellan Boozon, vice ordförande i Folkhögskolans Veteranförening.

Seminariet arrangeras av Folkhögskolans Veteranförening.

Medverkande

Lena Hjelm-Wallén, fd skol- och utbildningsminister
Stellan Boozon, vice ordförande i Folkhögskolans Veteranförening.

Kontakt

Vid frågor kring seminariet kontakta Björn Grip, ordförande Folkhögskolans Veteranförening, bjorngrip@hotmail.com070-540 95 79.

Om parallella seminarier

De parallella seminarierna ges två gånger, en gång kl 11.00 och en gång kl 13.30. Du kan alltså delta vid två olika seminarier. Vid anmälan väljer du vilka du är intresserad av i prioriterad ordning. Vilka seminarier du fått plats på ser du på Min sida i Folkhögskoleforums mobilwebb, som du får tillgång till efter anmälan.