Varmt välkommen till folkhögskolornas Kommunikationskonferens 2019

Folkhögskolornas Kommunikationskonferens

Välkommen till årets Kommunikationskonferens den 17-18 oktober på Karlskoga folkhögskola. Under konferensen blandas erfarenhetsutbyte med externa talare. Dessutom finns möjlighet att välja ett av fyra seminarier för att fördjupa sig inom ett visst område.
Uppdaterad: 15 oktober 2019

Konferensen är till för dig som arbetar med eller vill lära dig mer om kommunikation och information på folkhögskola.

På torsdag kväll äter vi gemensam middag och innan dess finns möjlighet att testa på budo under handledning av Budokursen på Karlskoga folkhögskola.

Generation Z - Kairos Future

Lär känna vår (blivande?) målgrupp! I juni 2019 intervjuade analysföretaget Kairos Future 1 000 ”Generation Z”-ungdomar. Hur skiljer dem sig värderingsmässigt från sina storasyskon Millenials? Vilka är de och vad vill de? Kairos Future delar med sig av sina insikter.

Parallella spår

För att få möjlighet att fördjupa dig inom ett område erbjuds under torsdag eftermiddag olika spår. Dessa önskas vid anmälningstillfället.

1. Workshop: Att göra en bra kurskatalog

Vindelns folkhögskolas kurskatalog har bland annat vunnit första pris i Inhouse-galan för bästa trycksak. Nu delar Ingiberg Olafsson med sig av sina erfarenheter och kunskaper när det kommer till att göra riktigt bra trycksaker.

2. Workshop: Att skriva bättre texter till webben

Hur ska vi tänka när vi skriver texter till våra egna webbplatser och folkhögskola.nu? Hur förmedlar vi rätt budskap snabbare och effektivare? Med Lina Mattebo, journalist och redaktör.

3. Vizzit – utnyttja folkhögskola.nu till max

Verktyget Vizzit har nyligen implementerats på folkhögskola.nu. Vizzit hjälper dig att kvalitetssäkra dina sidor, samt ger dig tillgång till viss statistik. Ulf Risberg från Vizzit visar hur verktyget fungerar samt hur det kan hjälpa dig att förbättra din skolas sidor på folkhögskola.nu. (OBS! Ta med dator och inlogg till folkhögskola.nu/admin)

4. Nya skoladmin – en genomgång

Är du nybörjare i EPiServer eller var det länge sedan du använde verktyget? Har det känts trögt att komma igång med nya skoladmin? Fredrik Olén, webbstrateg och kommunikatör på FSO, håller en genomgång av den grundläggande funktionaliteten i nya skoladmin/EPiServer. (OBS! Ta med dator och inlogg till folkhögskola.nu/admin)

Nya skoladmin och Vizzit

Under konferensen går vi snabbt igenom både nya skoladmin och det nya verktyget Vizzit. För den som önskar ytterligare fördjupning finns båda dessa som valbara spår.

Diskussioner, erfarenhetsutbyte och nyheter

Utöver detta ges tillfällen för diskussioner och erfarenhetsutbyte. Dessutom kommer FSO presentera vad som är på gång inom organisationens informations- och kommunikationsarbete. Bland annat presenteras den SIFO-undersökning FSO genomfört under våren med fokus på allmänhetens uppfattning om folkhögskola.

Plats

Konferensen äger rum på Karlskoga folkhögskola. Skolan ligger på Rektor Lindholms väg 23 i Karlskoga cirka 20-25 minuters gångväg från Karlskoga busstation. Det går även bussar till skolan, närmaste hållplats är Blockstensvägen. Se www.lanstrafiken.se för mer information.

Tid

Konferensen börjar vid 10:00 på torsdagen den 17 oktober, med registrering och fika från 09:00. Vi beräknar vara klara runt 15:00 på fredagen och för den som önskar dukas fika fram efter detta.

Pris

Konferensen kostar 1 120 kr. Då ingår lunch och fika båda dagarna samt middag på torsdagen.

Anmäl dig här senast den 27/9. Anmälan är bindande. Först till kvarn!

Boende

Vi har reserverat ett antal rum den 16 och 17 oktober. Rummen finns på folkhögskolan, samt på hotell inne i Karlskoga. Dessa bokas separat.

Här finns mer information.

Inbjudan som PDF

Här hittar du inbjudan och program som PDF.

Vid frågor, kontakta:
Matilda Hedlund, FSO