Folkhögskola.nu får nytt admingränssnitt

Under våren har FSO påbörjat en ombyggnation av skoladmin (folkhogskola.nu/admin). Vi har fokuserat på att få ett bättre system, med färre problem för alla användare. Du som administratör kommer få tillgång till EPiServer som är det publiceringsverktyg (CMS) som används för folkhögskola.nu. EPiServer är Sveriges mest använda CMS och även väl etablerat runt om i världen.
Uppdaterad: 14 maj 2019

När nya skoladmin lanseras blir det nya arbetssätt att sätta sig in i och FSO håller därför på att ta fram en ny manual som man kan använda för att komma igång. Några korta instruktionsfilmer som du som administratör kan titta på kommer spelas in. I september kommer även ett webinar hållas.

Nya skoladmin beräknas vara klart innan/till sommaren. Då kommer du som administratör för folkhögskola.nu släppas in i EpiServer.

Vizzit

I samband med lanseringen av nya skoladmin kommer alla folkhögskolor även få tillgång till verktyget Vizzit på alla skolans kurssidor och skolsidor på folkhögskola.nu.

Vizzit är ett verktyg som hjälper till med att hitta olika fel och brister på webbplatsen. Allt från brutna länkar, sidor som inte besöks till att identifiera sidor på webbplatsen som inte har uppdaterats på länge. I Vizzit finns dessutom ett verktyg till webbanalys där alla skolor ges tillgång till statistik om sina egna sidor, för att bättre kunna följa upp hur mycket besökare olika sidor har.

För att uppmärksamma er på skolorna om när problem uppstått får ni via Vizzit månatligen ett åtgärdsmejl. Det går även att nå Vizzit direkt från EpiServer.

Vid lanseringen av Vizzit kommer det finnas stöd i form av guider och filmer. Under september kommer även ett livesänt webinar.