Fotolärare till Sigtuna folkhögskola

Sigtuna folkhögskola söker en fotolärare som vill vara med och utveckla våra två utbildningar i foto på distans. Sigtuna folkhögskolas två fotoutbildningar är ettåriga distansutbildningar på halvfart. Tjänsten är ett vikariat på 65 procent från oktober 2024 till juni 2025. Ansök senast den 1 augusti.
Uppdaterad: 12 juni 2024

Om tjänsten

Du är intresserad av vuxnas kreativitet, lärande, utveckling och egna uttryck. Du är utbildad fotograf, gärna med lärarbakgrund, som tycker det är utvecklande att undervisa deltagare i grundläggande fotografi samt att coacha och vägleda deltagare i att genomföra fotoprojekt. 

Om rollen

Du är också skicklig på att fånga våra studerandes uppmärksamhet och ge dem stöd utifrån deras förutsättningar. Vi ser framför oss att du är tydlig, entusiasmerande och skicklig på att kommunicera. Du har en demokratisk grundsyn och värnar om mänskliga rättigheter.

Meriterande är om du har erfarenhet av folkbildning.

Om organisationen

Sigtuna folkhögskola är en plats för lärande tillsammans med andra. Varje år möts ca 230 studerande på våra långa kurser, alla med olika utmaningar och drivkrafter.

En del vill läsa in grundskole- eller motsvarande gymnasiekompetens, andra utbildar sig till Fritidsledare eller går en gedigen grundutbildning inom kulturområdet genom att läsa konst, film, skådespeleri, musikproduktion eller foto.

Mötet mellan alla olika människor bidrar till den unika miljön. Folkhögskolan arrangerar också distansutbildningar, sommarkurser samt korta kurser tillsammans med närstående organisationer.

Vi driver kursgård i egen regi och vandrarhem i samarbete med Svenska Turistföreningen. Folkhögskolan har ca 230 studerande (inklusive distansutbildningar), varav ca 60 bor på internatet. Skolan har ca 30 anställda.

Huvudmannen är Föreningen Sigtuna folkhögskola där Sensus studieförbund, Sigtunastiftelsen och Svenska Kyrkans Unga ingår. Sigtuna folkhögskola är partipolitiskt och religiöst obunden. 

Ort

Sigtuna

Tjänstens omfattning

65 %

Sista ansökningsdatum

2024-08-01 00:00:00

Hur söker jag jobbet?

Ansök senast den 1 augusti 2024.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev samt referenser till: 

jobbansokan@sigtunafolkhogskola.se

Märk din ansökan med ”fotolärare”.

Kontakt

Jesper Jäger – Ärlestad, fotolärare. 0721 657 029 eller

mail till: jesper.jager@sigtunafolkhogskola.se

Catarina Lindskog, rektor. 072-165 70 01 eller

mail till: catarina.lindskog@sigtunafolkhogskola.se

Facklig företrädare: Johannes Markström, Sveriges lärare, 0721 657 049 eller

mail: johannes.markstrom@sigtunafolkhogskola.se